Αρχική / Νέα / Ενημέρωση Μέτρων Πρόληψης COVID-19

Ενημέρωση Μέτρων Πρόληψης COVID-19
 
 
Αγαπητοί πελάτες,
 
Η SPEEDEXσυμμεριζόμενη την ανησυχία όλων και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τους πελάτες της, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 στη χώρα μας και έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ενημέρωσης, πρόληψης και προστασίας με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, τον περιορισμό της διασποράς του ιού αλλά και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών της.
 
Συγκεκριμένα, έχουν από την πρώτη στιγμή αποσταλεί σε όλο το Δίκτυό της οι επίσημες οδηγίες των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, τόσο για τα μέτρα πρόληψης και την τήρηση κανόνων υγιεινής, όσο και για τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων (πιθανών ή επιβεβαιωμένων) ενώ έχουν γίνει συστάσεις στους παραλήπτες των αποστολών μας να αποφεύγουν να προσέρχονται στα Καταστήματα, παρά μόνο εάν κρίνεται απολύτως αναγκαίο.
 
Επίσης, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και όσοι είναι γονείς μαθητών, διευκολύνονται με άδειες ειδικού σκοπού, σύμφωνα με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Πλαισίου. Συγχρόνως, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στην κατεύθυνση της προσωρινής εφαρμογής ευέλικτων μορφών εργασίας (τηλεργασία) για τους εργαζόμενους στα κτίρια της Διοίκησης, ενώ έχουν γίνει συστάσεις για αποφυγή πολυπληθών συσκέψεων και συγκεντρώσεων του προσωπικού και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.
 
 
Αναλυτικότερα:
 
Σε ό,τι αφορά τις κατ’ οίκον παραδόσεις:
  • Έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις σε όλους τους διανομείς της εταιρείας για χρήση γαντιών και μάσκας με τις δέουσες οδηγίες ασφαλής χρήσης καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας τους και ιδιαίτερα κατά τη διακίνηση/παράδοση των αποστολών και την επαφή τους με πελάτες καθώς και η τήρηση των ατομικών κανόνων υγιεινής και η συχνή χρήση αντισηπτικού διαλύματος.
  • Η παράδοση των αποστολών συστήνεται να γίνεται στις εισόδους. Παραδόσεις αποστολών σε κτίρια με περισσότερα του ενός διαμερίσματα θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτιρίου – πολυκατοικίας με μετακίνηση του παραλήπτη σε αυτό.
  • Σε περίπτωση που ο παραλήπτης αρνηθεί να υπογράψει ηλεκτρονικά, ο διανομέας θα αναγράφει στο smartphone το όνομα του παραλαμβάνοντα με υποσημείωση "άρνηση υπογραφής".
  • Ο παραλήπτης θα πρέπει να υπογράψει και στο voucher – με δικό του στυλό- το οποίο ο διανομέας και θα φωτογραφίζει. Με την επιστροφή του στο Kατάστημα οι φωτογραφίες αυτές θα μεταφέρονται σε συγκεκριμένο φάκελο.
  • Συστήνεται η αποφυγή -κατά το δυνατόν- χρήσης χρημάτων κατά τη συναλλαγή και η προτίμηση πληρωμής μέσω ανέπαφης συναλλαγής με τη χρήση καρτών.
 
Σε ό,τι αφορά την παραλαβή αποστολών από τα Καταστήματα:
  • Συστήνεται η λήψη των απαραίτητων ατομικών μέτρων προστασίας και προσωπικής υγιεινής στην επαφή με τους εργαζόμενους των Καταστημάτων.
  • Στο Κατάστημα εισέρχεται ένα (1) άτομο κάθε φορά. Οι υπόλοιποι πελάτες, παρακαλούνται να περιμένουν σε σειρά εκτός του καταστήματος, διατηρώντας πάντα τις απαραίτητες αποστάσεις (μεγαλύτερη του 1 μέτρου) μεταξύ τους.
  •  Είναι υποχρεωτική η τήρηση απόστασης ενός (1) τουλάχιστον μέτρου από τη reception του Καταστήματος.
  • Σε περίπτωση που απαιτηθεί χρηματική συναλλαγή, συστήνεται αυτή να πραγματοποιηθεί μέσω ανέπαφης συναλλαγής με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω των POS που διαθέτουν τα Καταστήματά μας.
Όλες οι παραπάνω οδηγίες αποσκοπούν στην προφύλαξη των εργαζομένων αλλά και των πελατών μας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και έχουν αναρτηθεί σε εμφανές σημείο σε όλα μας τα Καταστήματα, στα ελληνικά αλλά και τα αγγλικά.
Ως επιχείρηση, η SPEEDEX βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την υιοθέτηση καλών πρακτικών στην κατεύθυνση της ετοιμότητας και της συνολικής αντιμετώπισης της πρωτοφανούς κρίσης ενώ συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και είναι σε ετοιμότητα για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, εφόσον και όποτε χρειαστεί.
 
Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση όλων των αποστολών. Ωστόσο, δεδομένων των πρωτοφανών συνθηκών και του μεγάλου όγκου αποστολών, έχουν προκύψει καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Τέλος, θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόησή σας καθότι λόγω του μεγάλου αριθμού εισερχόμενων κλήσεων που δέχονται καθημερινά τόσο τα Καταστήματά μας όσο και το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, ενδέχεται να υπάρχει αναμονή στο Τηλεφωνικό μας Κέντρο.
 
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι πελάτες της SPEEDEX μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελάτων στο τηλέφωνο 210-3407000.
 
Ευχή όλων μας να βγούμε δυνατοί και ενωμένοι από τη δοκιμασία αυτή και να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό σε υγιείς και παραγωγικές ημέρες.